Acosta’t a Les Preses

Acosta’t a Les Preses

Avui volem acostar-vos una mica més al fet que conegueu un dels municipis més interessants del Garrotxa, amb 1724 habitants, aquest poble situat dins de Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, ens presenta un gran nombre de monuments, boscos i tradicions, estem parlant de Les Preses.

El punt més elevat del seu terme es troba el Puig Va rodar, de 936m i des d’on s’observa el Bosc de Tosca, la Serra del Corb, les ermites de Sant Martín i San Miguel del Corb, la plana de Bas, el Puigsacalm, la Fageda d’en Jordà i l’Alta Garrotxa.

Però que es destaca de Les Preses? En aquest municipi podem acostar-nos a l’església de Sant Pere. A més, de veure el Bosc de la Tosca, el qual compta amb un gran valor ecològic. Aquest bosc es va formar a partir de la lava del volcà Croscat. Amb aquestes pedres del volcà es van construir cabanyes i parets seques que a dia d’avui estan protegides per por de la seva degradació pel pas del temps.

El parc de la Pedra Tosca és un projecte creat en el 2004 amb l’únic objectiu de potenciar el paisatge. Està format per passadissos marcats per pals d’acer, laberints de camins, parets seques, artiges i cabanyes. Aquest treball paisatgístic suposa una combinació d’equilibri entre el natural i l’artificial. En 2006 guanyo el quart Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba.

Si vols acostar-te a veure-ho, existeixen itineraris senyalitzats. Es pot accedir amb cotxe des d’Olot, en direcció a Les Preses. Si ho prefereixes, pots fer una ruta a peu pel carril bici des de les fonts de Sant Roc. Trigaràs una mitja hora. Si vols ho pots fer també des de Les Preses i trigaràs 10 minuts més.

També pots acostar-te al Àrea Recreativa de Xenacs, un mirador natural increïble, però no solament això. Es presenta com un gran espai de coneixement de la naturalesa i existeixen diversos recorreguts per fer moltes activitats des d’escalada, tir amb arc fins a rutes d’interès vegetal i animal.

Una forma diferent de passar el teu dia.