Anar de càmping a la Garrotxa per descobrir una ermita sorprenent

Anar de càmping a la Garrotxa per descobrir una ermita sorprenent

La comarca de la Garrotxa té molts secrets per revelar. Però hi ha un que us sorprendrà com cap altre a la província de Girona. A l’interior d’un dels seus volcans es troba la ermita romànica de Santa Margarida de Sacot. Una construcció que enamora per la seva curiosa ubicació geogràfica i que dóna nom al cràter apagat que l’acull. Anar de càmping a la Garrotxa pot ser una experiència culturalment enriquidora!

Els càmpings a Olot i els seus volcans

El volcà va deixar de tirar llacs de lava fa 11.500 anys al què ara és el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La ermita va quedar destruïda com a conseqüència d’intensos moviments sísmics l’any 1428. El temple es va tornar a alçar sobre les colades de lava petrificada l’any 1865. A l’actualitat, si veniu de càmping a la Garrotxa, no us costarà trobar-la.

L’ermita s’ubica al municipi de Santa Pau. Durant molt de temps va estar oblidada i abandonada. Amb el pas dels anys, el visitar aquesta zona de la Garrotxa es va convertir en un ritual habitual per als exploradors de paratges natural únics en la península ibèrica. En el present, l’ermita de Santa Margarida és un monument protegit com a Patrimoni Arquitectònic Català.

Una construcció petita però sorprenent al mateix temps pel seu enclavament envoltat de roques volcàniques. Una invitació al passeig entre roures màgics, belles alzines i precioses fagedes. Santa Pau és un dels pobles medievals de parada obligada per a descobrir l’àrea volcànica de la Garrotxa. Us recomanem que, per a organitzar la visita, reserveu allotjament al càmping a la Fageda més especial: el Càmping Lava.

El parc natural de la Garrotxa i la seva història

La Fageda d’a Jordà és una de les reserves ecològiques integrades al parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa. Un bosc únic i diferent perquè les seves fagedes creixen sobre les colades de lava que va expulsar el volcà Croscat. Un cràter ara apagat que es troba molt prop de la zona de càmping a Olot, i que val la pena visitar.

Tal com deia el poeta català Joan Maragall, en descobrir el parc natural de la Fageda, “t’agafarà un dolç oblido de tot el món”. I per a això, us proposem formes per a fer-ho que seran inoblidables.

Els ponis i el trenet de la Garrotxa

Descobrir la Fageda d’en Jordá en trenet pot ser una opció molt atractiva. Ho podreu fer gràcies a Activitats Garrotxa, un empresa familiar que gestiona aquesta oferta d’oci des de fa més de 25 anys. Des del Càmping Lava, el càmping a la Garrotxa més popular i familiar, us ajudaran a gestionar de manera fàcil i còmoda les reserves de les activitats.

Conèixer el parc natural en trenet, és una recreació molt fidedigna de l’antic trajecte que es realitzava d’Olot a Girona. Si viatgeu amb els més petits, us recomanem també conèixer el volcà Croscat amb carrilet. Un divertit passeig que serà inoblidable per als preferits de la vostra casa. Els ponis de la Garrotxa són animals afables, afectuosos i sempre disposats a fer passar moments entranyables als infants.

No us perdeu el riu Fluvià en el seu pas per Olot. Les seves aigües separen la comarca en dues àrees: l’Alta Garrotxa i la plana d’Olot.

En aquest viatge per la zona de càmpings a Olot, us animem a desplaçar-vos i recórrer aquesta zona de l’Alta Garrotxa. Un paisatge espectacular per la seva naturalesa, i abrupte en la seva amplitud territorial. Gràcies a això, aquest espai s’ha mantingut aïllat de la civilització i amb molts racons sorprenents per als visitants.

Menjar a la Garrotxa: plats volcànics

Si us agrada el bon menjar, l’oferta gastronòmica de la Garrotxa és famosa pels seus productes de qualitat i molt ben elaborats. Una oferta gastronòmica volcànica de cuina artesanal i per a tots els paladars.

Plats tan exquisits com els Fesols de Santa Pau, un tipus de mongeta conreada en sòl volcànic. És un tipus de llegum petit i molt gustosa.La patata de la Vall d’en Vas i la llonganissa Piumoc són també productes exquisits de la Garrotxa.

Anar de càmping a la Garrotxa és una experiència que val la pena viure. Amb amics o en família anar de càmping a la Fageda, complirà totalment amb les vostres expectatives.

Al Càmping Lava us esperen grans moments d’alegria, oci i relax.