Barbacoa i una bona calçotada a Càmping Lava a la Garrotxa

Barbacoa i una bona calçotada a Càmping Lava a la Garrotxa

Poder fer una barbacoa a l’aire lliure, mentre estàs calent a la banda de el foc de les brases a l’hivern no té preu. I si a més ho acompanyes amb una bona carn i uns calçots de temporada, segur que passes un dia rodó amb la família, amics o la teva parella.

Al Lava comptem amb un espai de barbacoes on podràs fer una bona rostida mantenint les distàncies de seguretat a les taules i els bancs de les nostres instal·lacions. Si vens al Càmping Lava no pots deixar passar aquesta oportunitat, a més tenint en compte que a la Garrotxa podràs trobar molt bones carns per acompanyar.

Avantatges de fer barbacoes

  1. Tens una excusa per passar una molt bon dia amb la família, al sol, mentre gaudiu d’un àpat deliciós. Aquesta activitat et permetrà reforçar el vincle amb ells i millorarà la teva cohesió social.

  2. Tenir una bona relació amb els teus familiars propers és molt important, ja que són les persones amb les que sols conviure dia rere dia, i una bona barbacoa crea moments de conversa molt interessants amb ells.

  3. Un altre dels avantatges de la barbacoa és que la calor de les brases permet conservar molt millor els nutrients de la carn, gràcies a la crosta torrada que forma al voltant de la mateixa.

  4. També és important remarcar que permet eliminar una part dels greixos saturats de la carn i, en el cas de les verdures i hortalisses es cuinen a foc lent i queden amb un gust molt bo a brases.

  5. Els calçots permeten regular el nivell sanguini i faciliten el procés digestiu, cosa que s’agraeix quan consumim proteïnes animals.

  6. La salsa de calçots és una salsa totalment natural i no una salsa industrial.

 

Com cuinar calçots a la brasa

El primer pas, un cop tinguem els calçots, és anar preparant el foc. Els calçots es cuinen amb la flama de foc, així que necessitaràs que el foc sigui alt. Un cop tinguis llesta la llenya i hagi començat a cremar, hauràs de netejar els calçots.

Per netejar els calçots has de  rentar-los per treure’ls la terra. L’arrel pots deixar-la, ja que després la pots retirar quan vagis a menjar-los. Un cop net, el que et recomanem nosaltres és que els posis dins d’una graella que tingui dues cares perquè se subjecti bé. En el cas de no tenir aquest tipus de graella, pots punxar-los amb una tira de filferro i d’aquesta manera et serà molt més còmode donar-los la volta, ja que, si ho fas amb unes pinces, el més segur és que se’t caiguin perquè estan molt tendres.

Quan passin 5 o 7 minuts des que els has posat a les flames, has d’anar revisant-los per donar-los la volta. Si veus que tenen la crosta negra a la major part del cos del calçot, és l’hora de donar-li la volta. I així uns altres 5 o 7 minuts més.

Quan estiguin fets, si no vols que perdin la calor, el millor és que els t’emboliquis en 3 o 4 fulles de diari per cada 25 calçots, d’aquesta manera els podràs gaudir ben calents juntament amb la seva salsa especial.

Gaudeix de les barbacoes de Càmping Lava i de les activitats per a totes les edats que pots practicar a la Zona Volcànica de la Garrotxa.