s’apropa el Carnaval

s’apropa el Carnaval

Sabies que hi ha part de mitologia al Carnaval? Es creu que l’origen és pagà i que està vinculat a les festes que es realitzaven en honor a Bacus, el déu romà del del vi, la festa i el caos. Segons els historiadors, els orígens de la festa se situen a la Sumèria i a l’àntic Egipte, fa més de 5 mil anys i es va expandir gràcies a l’imperi romà i va arribar a Amèrica mitjançant els colonitzadors espanyols i portuguesos a finals del segle XV.

El carnaval se sol celebrar després de la quaresma cristiana i sol celebrar-se durant els mesos de febrer o març. Actualment, se celebra mitjançant festes, comparses, desfilades i disfresses al carrer. Es tracta d’una festa on tothom pot ser qualsevol altra cosa per un dia.

Aprop de Santa Pau, on s’ubica el càmping Lava, hi ha dues ciutats que destaquen per  la celebració del carnaval: Olot i Sant Joan de les Fonts.

Carnaval a Olot

A Olot hi ha gran participació ciutadana i se celebren diversos actes d’animació com el carnaval infantil, balls de disfresses, una rua amb milers de persones desfilant, diverses carrosses i comparses.

Descobreix tot el programa del Carnaval d’Olot.

A Sant Joan de les Fonts, participen unes 12 agrupacions i unes 600 persones desfilant. Tot el poble participa a la celebració. Organitzen un Carnestoltes infantil, amb rua pel centre de la població, la cremada del Carnestoltes, menjars populars i una gran desfilada a la tarda, entre altres activitats que podeu consultar al web de l’organització.

carnaval sant joan de les fonts

Consulta el programa del Carnaval de Sant Joan de les Fonts

Gaudeix del Carnaval!