Cavalls Appaloosa i les rutes per la Garrotxa

Cavalls Appaloosa i les rutes per la Garrotxa

Les rutes a cavall per la Garrotxa, són una experiència inoblidable

Si t’agraden els cavalls segur que gaudiràs moltíssim amb qualsevol de les propostes de rutes que pots trobar a la Garrotxa, aquesta activitat és una de les preferides dels nostres visitants amants d’aquest majestuós animal.

El cavall és un animal que durant molts segles ens ha acompanyat a la casa, a la feina, a la diversió, i fins a la guerra. És un dels animals més bonics que existeixen i enllaçant amb les activitats que pots practicar al nostre entorn, “Les rutes a cavall per la Garrotxa”, parlarem sobre ells.

Si ets amant dels cavalls, segur que gaudiràs moltíssim amb qualsevol de la nostra proposta de rutes a cavall. Contemplar el paisatge de la Garrotxa, sobre aquest majestuós animal, és una de les activitats preferida dels nostres visitants.

Per muntar un cavall per les terres volcàniques de La Garrotxa, cal conèixer una mica més en detall en què consisteixen aquestes rutes i què fa tan especials als nostres cavalls.

A les instal·lacions d’”Activitats Garrotxa disposen de cavalls de pelatge tacat originaris d’Idaho i els cavall pigallats d’origen turcman. Avui explicarem característiques i curiositat del cavall Appaloosa o Apalusa que faran de la vostra visita una experiència única, a més que us recordeu sempre d’ells.

Qui recorda a Pippi Langstrump i la seva cançó?

“Vamos a jugar
a mi casa que es todo un castillo.
Vais a conocer
mi pequeño mono Mister Nilsson
Sé que os va a gustar
un caballo que vive conmigo,
si queréis montar
le debéis llamar pequeño Tío
Pipi Calzaslargas, Pipilota para los niños soy
Pipi Calzaslargas sí señor esa soy yo…”

La mítica Pipi Calzaslargas, aquella nena pèl-roja, pigada, entremaliada i divertida que ens va mantenir durant moltes tardes entretinguts davant el televisor amb les seves aventures al costat del seu mico Mister Nilsson i el seu “cavall apaloosa Pequeño Tío”. Sens dubte, ell era llavors el cavall de lunars més famós del món.

Appaloosa és una raça de cavalls que agrada molt, no nomé pel seu pelatge motejat i a els records d’infantesa per alguns dels nostres Visitants sinó per la seva agilitat, intel·ligència i noblesa.
Els amants dels cavalls i els nostres visitants no ens cansaríem mai de mirar-los, són realment preciosos.

Appaloosa és una raça d’equins criats per una associació fundada en la comunitat d’Idaho, Estats Units, l’any 1938, l’Appaloosa Horse Club. El Appaloosa d’avui dia conserva un característic i cridaner pelatge tacat, pigat o clapejat, però, cal destacar que hi ha altres races que poden amb ells confondre per aquest cridaner pelatge.

cavalls families garrotxa

Una mica d’història d’aquesta espectacular raça

Appaloosa és una raça relativament nova, tot i que la clàssica manta de pelatge clapejat que el caracteritza s’ha observat en cavalls des de temps ancestrals; fins i tot hi ha evidència de pintures rupestres que daten de més de 20.000 anys en què poden apreciar-se representats exemplars equins similars.

Gràcies a l’associació Appaloosa Horse Club, s’ha mantingut viva aquesta raça. Aquesta associació té com a missió evitar l’extinció dels cavalls de la tribu d’indis Nez Perce, també coneguts com Nei em po, una antiga ètnia que va habitar en aquesta regió els qui durant uns 200 anys, van desenvolupar mitjançant selecció i encreuaments, les característiques actuals de aquesta formidable raça de cavalls. El nom appaloosa deriva Palouse, riu que travessa la regió habitada per aquesta tribu d’indis.

Avui dia hi ha sis tipologies diferents dels apaloosa: Lleopard, Floc de neu, Llom clar i crineres fosques, llom tacat i el A gota. Independentment del pelatge, aquests cavalls de Pell clapejada, llom motejat o “pigós”, posseeixen algunes característiques comunes: orelles petites, uns grans ulls, el seu coll és de longitud mitjana, però robust i ben assentat en la seva base al tòrax; la gropa és arrodonida i bastant musculosa; els membres són prims però altament resistents; i la seva cua i crineres són escassament espesses. En general els mascles posseeixen colors més vius que les eugues.

Altres característiques curiosa de la raça, és l’escleròtica, capa blanca de teixit connectiu que recobreix la major part del globus ocular, és blanca a l’igual que en els humans i és molt més àmplia i visible que en un altre cavalls.

 

activitats Camping lava cavallas rutes garrotxa

Aquestes són els itineraris que pots realitzar a cavall

La que travessa la vessant del volcà Croscat, al parc natural volcànic de La Garrotxa que dura 45 minuts. És una zona situada entre Olot i el poble de Santa Pau que té forma de ferradura i una alçada de 160 metres. A la nostra passejada a cavall, travessem aquesta part, on al cim hi ha les restes d’una antiga torre de defensa.
De les dues rutes a cavall, la més llarga dura 2 hores i és una passejada pel bonic paisatge de La Fageda d’en Jordà. Hi ha inclosa la passejada per la vora del volcà Croscat, per després endinsar-nos al preciós paisatge de La Fageda d’en Jordà. És un itinerari pla, sobre una colada de lava, que està envoltat per altres volcans.

L’experiència de recórrer aquest indret sobre un dels animals més meravellosos del món, el cavall, és una suma de sensacions , pau, benestar, i emocions que no exagerem dir:

¡Les rutes a cavall per La Garrotxa s’han de viure!