Celebrar la Castanyada i Halloween en el Camping Lava

Celebrar la Castanyada i Halloween en el Camping Lava

Celebrar la Castanyada i Halloween en el Càmping Lava

Fa dies que estan passant coses estranyes en terres de la Garrotxa. Nosaltres com cada any per aquestes dates, estem ultimant preparatius perquè la vostra estada durant la Castanyada i Halloween en el Càmping Lava sigui inoblidable. El nostre propòsit és que passeu un cap de setmana fantàstic, animat i inoblidable.

Castanyada o Halloween!, quan es tracta de celebrar, qualsevol dia és bo.

En el Càmping Lava, hem decidit  celebrar unificant aquestes dues festivitats, no és necessari triar entre una d’elles, al final ambdues tenen més relació del que ens imaginem i ens permeten organitzar diversitat d’activitats i reptes per al gaudi de tota la família.

Una mica d’Història…

El 1 de novembre se celebren a Catalunya i en altres llocs, dues tradicions que tenen cada vegada més adeptes. La Castanyada i Halloween, dues festes amb una antiga tradició, que tenen característiques comunes i també diferències. Amb la intenció de donar a conèixer aquestes celebracions, us parlarem d’elles.

En totes dues celebracions es commemora a la mort, una designació de la vida que és inevitable, i que cada cultura té la seva manera de representar-la. A més de tractar-se d’un moment d’enyorança, cadascuna d’elles té la seva manera de celebrar el record de les persones que ja no estan.

La Castanyada a Catalunya

La Castanyada es va començar a celebrar en els menjars del segle XVIII amb la finalitat de honrar als difunts. En aquests menjar es consumien productes provinents de la terra en aquest moment, com per exemple castanyes, moniatos, fruita confitada, llegums i els panellets. Els panellets són uns dolços catalans elaborats amb la finalitat de celebrar la Castanyada, i els ingredients bàsics de la qual són el sucre, l’ametlla, la patata o el moniato. Tots aquests aliments que aporten bastant càrrega energètica, ajudaven a passar millor les inclemències del temps en plena tardor.

En l’actualitat, la festa consisteix a reunir-se en família per menjar aquests productes acompanyats de moscatell per a beure. Moltes famílies ho celebren la nit del 31 d’octubre. També l’1 de novembre les famílies van als cementiris a visitar els nínxols i tombes dels seus sers estimats per recordar-los.

A la fi del segle XVIII, la tradició de menjar les castanyes entorn d’aquestes dates es va estendre per tota Catalunya. Així és com va sorgir la figura de les castanyeres, dones d’una certa edat, modestament vestides amb roba de pagès i amb un mocador al cap. Si bé la figura de les castanyeres com ens descriuen en els contes, -encorbades pels anys, amb el cap mig tapat i les mitges a mig pujar-, ja no existeix com a tal, els llocs de vendes de castanyes i moniatos inunden cada tardor les ciutats celebrant l’arribada del fred i moltes cançons tradicionals apreses pels nens a l’escola encara les recorden com eren.

Halloween a Catalunya

Halloween, té les seves arrels en la mescla de les dues tradicions, la del dia de Tots els Sants, celebració cristiana que commemora als sants i a les ànimes que han ascendit al cel, i la tradició cèltica de Samhain, celebració més important del període pagà dels Celtes – el seu Any Nou -. En aquesta festa es barreja la diversió amb aspectes relacionats amb la mort d’una forma lúdica i divertida.

En aquesta festa també es tracta el tema de mort, del més enllà i dels elements més foscos de la cultura funerària, però es transmet d’una forma més lúdica, amb un alt grau d’humor negre. L’habitual és que en aquesta festivitat les persones es disfressin de personatges tenebrosos, es visualitzin pel·lícules de terror i es vagi de casa a casa demanant caramels, encara que això últim està més arrelat als Estats Units.

Voleu saber quina és la nostra proposta de diversió?

Enguany, per a celebrar Halloween en el Càmping Lava, hi haurà esperits, fantasmes, túnel del terror, jocs i passejos pel bosc per a descobrir un entorn meravellós en aquesta època a més de materials que ens seran útils per a les activitats. Tallers amb teles d’aranya, de carabasses diabòliques, de pintura i decoració de paperines amb monstres del terror, pinta cares, activitats de disfresses, maquillatges de fantasia tardorenca, truc o tracte, activitats esportives, sopars temàtics, espectacles diversos … i molt més, tot ambientat i amb temàtica terrorífica, però divertida.

Aquestes són algunes de les activitats que podreu gaudir celebrant la festa d’Halloween i la Castanyada en el Càmping Lava, festa dirigida a tots els públics.

Vols gaudiu d’unes terrorífiques i divertides festes?
Atreveix-te i veuen al Càmping Lava i gaudeix d’una estada reconfortant al costat de la teva família durant…

  • El 24 i 25 d’Octubre
  • El 31 i 1 de Novembre
  • El 7 i 8 de Novembre

Tria un d’aquests tres caps de setmana i viu les activitats que us hem preparat, intensament. Us ho passareu tan bé que voldreu repetir.

Veuen a Càmping Lava i experimenta un cap de setmana autèntic i divertit en primera persona.

No t’ho pots perdre!

Que no t’ho expliquin, VIU-HO!