Com dormir a l’estiu

Com dormir a l’estiu

Dormir en aquesta època de l’any, sobretot quan arriben els cops  de calor forts és una tortura. Ficar-nos al llit i no descansar pot convertir-se en un autèntic malson. Per això, des de Càmping Lava volem donar-vos uns petits consells perquè agafar el son no sigui un autèntic repte.

 

  • Sopars poc copiosos: el menjar és molt important, sopar de manera abundant és una mala pràctica. Els greixos saturats i les carns vermelles són aliments a evitar. Aquests necessiten molta aigua per a la seva correcta digestió, per tant, el nostre cos tendeix a deshidratar-se. Si ajuntem això i la calor de l’ambient, ens constarà moltíssim agafar el son. El més recomanable és sopar lleuger. Aliments rics en aigua com a fruites, verdures o amanides seria el més encertat.

 

  • Ús de pijama de cotó: moltes persones en aquests mesos de calor solen dormir sense roba. Una pràctica molt estesa però no encertada. En dormir sense roba, no s’absorbeix la humitat entre cos i superfície, generant més calor. Per això, dormir amb pijama de cotó és la millor opció ja que manté una sensació de frescor més contínua.

 

  • Dutxes tèbies: sabem que a l’estiu el que més ve de gust és una bona dutxa freda, però has de saber que el més recomanable és una dutxa tèbia, la sensació fresca serà molt més duradora.

 

  • Manteniment de la casa: Una manera de tenir la casa fresca és tenir les persianes baixades evitant així que els cristalls s’escalfin. A la nit puja-les i obre les finestres per refrescar l’ambient, sobretot a la zona on vagis a passar la nit.

 

A més de tots aquests consells, no oblidis hidratar-te durant tot el dia, i si tens persones grans al teu càrrec recorda’ls que beguin aigua, moltes vegades per l’edat, es despisten, no se’n recorden de beure aigua i pot afectar greument a la seva salut.