Com és viure en una autocaravana?

Com és viure en una autocaravana?

Segurament en algun moment de la teva vida t’has plantejat la idea de viure durant un temps en autocaravana i experimentar noves sensacions. Està clar que fer alguna cosa així porta un temps de meditació i has de tenir les coses al teu favor per poder fer-ho, ja que si no es planifica bé des d’un inici pots emportar-te una mala experiència. Per això volem parlar avui d’aquesta experiència vital, perquè sàpigues com és viure en una autocaravana durant un temps i per prendre la teva decisió de forma més fàcil.

És legal viure en una autocaravana?

Aquesta és una pregunta que moltes persones es fan a l’hora de prendre la decisió final. La veritat és que sí, és totalment legal viure en autocaravana sempre que no facis acampada lliure a Espanya o qualsevol altre país d’Europa.

L’acampada lliure consisteix en allotjar-se a l’autocaravana mentre aquesta està estacionada al carrer. En canvi, si ens instal·lem en algun lloc habilitat per viure, sí que podrem viure sense problema. Un lloc habilitat seria, per exemple, un càmping a la Garrotxa, el càmping Lava. Però també cal tenir en compte que, depenent de la comunitat autònoma, pots estar entre 6 o 11 mesos vivint en un càmping, com passa amb els bungalous, de manera que ho hauràs de tenir en compte, i si és el teu cas hauràs d’anar canviant de càmping.

Comprar o llogar una autocaravana per viure-hi?

Si no disposes d’una, tenim en compte que pot ser molt arriscat comprar una caravana nova o de segona mà i que després no et surti bé l’experiència. Per això, potser, és millor que lloguis un durant uns dos mesos per veure si és una experiència que està feta per a tu. Un cop hagin passat aquests dos mesos ja sabràs si t’agrada l’experiència o no i, a més, sabràs quant espai necessites per viure a gust.

Avantatges de viure en una autocaravana

Viure en una autocaravana durant un temps no és una cosa que estigui fet per a tothom, sobretot si estàs acostumat a la vida de la ciutat. Però, deixa dir-te que té alguns avantatges.

Tràmits administratius per a viure en una autocaravana

Per viure en una autocaravana durant força temps hauràs d’instal·lar-te en un lloc i establir-lo com a domicili fiscal. D’aquesta manera, el correu postal i les factures t’arribaran a aquest lloc on resideixis, com si fos un habitatge normal.

També hauràs de contractar una assegurança que cobreixi els riscos que comporta tenir una autocaravana, ja que és un vehicle a motor i, sense assegurança, no pot circular per les vies públiques.

T’esperem amb la teva autocaravana a Càmping Lava!