Com reconèixer la processionària

Com reconèixer la processionària

La processionària és una eruga molt molesta, ja que provoca al·lèrgies en les persones i també en els gossos.
De fet, fins i tot poden arribar a provocar la mort dels animals.
És important saber reconèixer-la per evitar el contacte, i acostar-nos molt a ella, ja que pot arribar a provocar-nos molèsties sense tocar-la ja que els seus pèls es desprenen per l’aire i contenen toxines que poden arribar a molestar-nos.
També són conegudes com la processionària del pi, ja que viuen en aquests arbres i solen anar una darrera l’altra, com si anessin en processó. És molt típica a la zona de la mediterrània i solen posar els seus ous en els pins i després de 5 processos de larva, esdevenen erugues.

Llavors baixen dels arbres a la recerca d’un lloc càlid on convertir-se en papallona. El problema d’aquesta eruga és que els seus pèls tenen un alt potencial urticant. Per tant, si les veus, és millor no apropar-se i si el teu gos l’ha ensumat és important que el portis a un veterinari el més aviat possible ja que a ells els sol afectar en major mesura. Les reconeixeràs perquè sempre es mouen en fila. Una darrere l’altra. Tenen un color marró, grisenc i estan recobertes de pèl. Et deixem una fotografia perquè puguis identificar-la.