Com triar el teu sac de dormir?

Com triar el teu sac de dormir?

Us n’aneu d’acampada? Esteu començant recopilar les coses que necessitareu? O encara us sorgeixen dubtes? Ja vam parlar dels tipus de tenda de campanya més utilitzats, i avui volem tractar un altre tema que també genera diferències: Quin tipus de sac de dormir és millor per al meu viatge? Existeixen diversos tipus depenent de molts aspectes. És millor un o un altre depenent de la forma, del material o de l’estació de l’any en la qual volem anar d’acampada.

Segons la forma i l’estació de l’any

Segons la forma: podem trobar dues molt comunes: són la rectangular i la coneguda com a mòmia.

  • El rectangular: S’utilitza molt a causa de la seva versatilitat. Pot desmuntar-se i convertir-se en una manta o connectar-se a un altre sac de dormir a través de les cremalleres perimètriques. Moltes parelles prefereixen aquest tipus per que poden convertir-se en dos sacs. Encara que té un contra, en ser quadrats part de la calor corporal es marxa a través de la part que queda lliure en les espatlles.
  • El sac mòmia conserva millor la calor i ocupa molt menys espai ja que es pot compactar millor.

 

Segons l’estació de l’any també hi ha diferències. Es divideixen en dos, tres i quatre estacions. Es diferencien en lleugereses, és a dir ens protegiran més o menys de la fred segons el nombre d’estació de sac que triem.

  • Dues estacions: molt típic de l’estiu, no pesen i ocupen poc espai. Normalment estan fets de cotó o plomes.
  • Tres estacions: ideals per a primavera o tardor quan les temperatures són moderades, ni molta fred ni molta calor. Encara que ara existeixen modalitats que poden arribar a protegir-te de temperatures sota zero, però no és habitual.
  • Quatre estacions: Aguanten totes les estacions de l’any, encara que són més utilitzats per alpinisme o esports de muntanya on es suporten temperatures sota zero.

 

Una vegada tinguis el teu sac i la teva tenda ja estàs llest per anar d’acampada. T’esperem en Càmping Ecologic Lava. Passa dies genials envoltats del que més t’agrada, relaxa’t amb la naturalesa als teus peus.