Consells davant d’un cop de calor

Consells davant d’un cop de calor

Després d’una primavera amb molta pluja finalment ha arribat l’estiu i amb ell la calor.

L’estiu és l’estació de l’any on realitzem més activitats a l’aire lliure i és molt important protegir-nos del sol i la calor excessiva ja que pot ser un perill per la salut. La exposició a elevades temperatures un temps pronunciat produeixen una pèrdua de líquids i sals minerals necessaris per l’organisme i podem patir un cop de calor.

Els símptomes d’un cop de calor són:

  • L’esgotament, que inclou sudoració amb accés, respiració ràpida i pols accelerat i dèbil.
  • La deshidratació que sorgeix quan l’organisme no pot reposar els líquids que perd quan la suor s’evapora.
  • Les Rampes degut a un accés d’activitat física a altes temperatures on poden provocar espasmes musculars i dolors.
  • Erupcions cutànies que apareixen com a conseqüència de la irritació per excés de sudoració.

Hi ha col·lectius amb major risc de patir els efectes d’un cop de calor com són les persones grans, els nadons i els infants més petits, persones amb hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars,  respiratòries, renals, obesitats, Alzheimer i Parkinson. També cal tenir en compte els medicaments especialment els tranquil·litzants, antidepressius, psicòtrops o diürètics.

El més important és la prevenció, protegir-se del sol i de la calor i seguir els següents consells bàsics:

  • Hidratació, és molt important beure molta aigua, avançar-nos a la set fins i tot encara que no en tinguem, es recomanable l’aigua fresca i els sucs de fruita i cal evitar les begudes alcohòliques i els menjars molt calents i amb moltes calories.
  • Activitat Física, cal limitar l’activitat física evitant les hores de més calor i reduir les activitats intenses.
  • Quan sortim de casa utilitzeu roba lleugera, procureu caminar per l’ombra i portar aigua sempre a sobre, porteu un barret o gorra per protegir el cap.

Cal tenir cura dels col·lectius més vulnerables així com de les mascotes on cal mantenir un contacte freqüent i ajudar-los a seguir els consells de prevenció i seguretat.

Davant un cop de calor, traslladeu la persona a un lloc més fresc, doneu-li aigua fresca, mulleu-la, venteu-la i aviseu els serveis mèdics al 112 o al CatSalut Respon 061.

Al càmping lava us volem ajudar a suportar millor la calor d’aquest estiu, disposem d’una zona de ombra just al costat de la nostra piscina, parcel·les amb arbres i un servei de bar i restaurant. Aquest estiu vine al càmping lava a gaudir de la calor.