El Dia Mundial de la Natura

El Dia Mundial de la Natura

El 3 de març és el Dia Mundial de la Natura! Aquesta data es va decidir proclamar oficialment per l’ONU al 2013, amb l’objectiu de conscienciar sobre el valor de la fauna i la flora salvatges. La data escollida marca l’aniversari de l’aprovació en 1973 de la Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres, la qual té un destacat paper en la protecció de les espècies enfront de l’ comerç internacional. Hem de protegir els nostres amics els animals, i cuidar dels nostres espais naturals!

El Dia Mundial de la Natura (també anomenat Dia Mundial de la Vida Silvestre) es va declarar per tal de crear consciència sobre els beneficis universals de la conservació de la flora i la fauna salvatges. Això, a més de celebrar la seva bellesa i diversitat. La celebració d’aquesta data és també un recordatori de la emergència climàtica i la necessitat de combatre delictes ambientals i animals arreu del món, que comporten conseqüències irreversibles sobre el nostre futur. A més del seu impacte en l’àmbit econòmic, ecològic i social.

El hayedo de jordá cerca de camping lava para hacer actividades

Greta Thunberg i la conciència ecològica

La fauna i la flora salvatges contribueixen al benestar de totes les criatures, inclosos els éssers humans. El respecte a la natura comporta un ús sostenible dels beneficis que ens ofereix, que comporta aspectes ecològics, socials, econòmics, saludables, culturals, recreatius i estètics.

L’activista sueca Greta Thunberg va saltar a la fama arreu del món amb la seva denúncia sobre la emergència climàtica. Recordeu la seva famosa frase? “La nostra casa està en flames. Estic aquí per dir-vos que la nostra llar està cremant“. Doncs bé, aquesta denúncia ecologista està més viva que mai, és per això que hem de celebrar el Dia de la Natura recolzant qualsevol iniciativa que sigui per la protecció i conservació de la natura. És la nostra llar!

Per tal de lluitar contra el canvi climàtic, s’ha de conscienciar les persones i les noves generacions de lo important que és cuidar el nostre planeta, es convida a totes les persones a participar en aquest dia de celebració mundial de la natura.

Al Càmping Lava som un equip amb consciència ecològica i amor pels animals

La bellesa de la natura és insubstituïble: l’equip del Càmping Lava, que vivim i treballem envoltats de natura, al bell mig del Parc Natural Volcànic de La Garrotxa, ho sabem molt bé. És per això que ens agrada anomenar al nostre càmping com “ecològic”. Primer, perquè un càmping és un tipus d’allotjament d’allò més ecològic, doncs està en plena natura. I dos, perquè els materials, les activitats i tota la nostra manera de fer està estretament lligada al nostre amor per la natura que ens envolta, la gastronomia volcànica de la nostra terra, i els animals de la nostra granja que estimem com les nostres mascotes que són. Gairebé diríem que com els nostres fills… Els estimem tant i són tan monos!

actividades y descanso en la garrotxa en primavera

Què més podem dir de lo important que és per nosaltres la natura, si vivim amb i per ella? Us donarem més raons:

  • El Parc Natural de La Garrotxa és una terra volcànica única a tota la Península. 
  • La gastronomía volcànica de La Garrotxa és Denominació d’Origen. Els seus llegums típics, com els fesols, son més saborosos gràcies a les particulars propietats del sòl volcànic.
  • La Fageda d’en Jordà té uns boscos i uns indrets naturals plens de colors, olors i flora que embelesa els sentits.
  • Els nostres animals de granja disfruten amb els nens, i els nens els estimen tan aviat com passen un dia amb ells.
  • Els nostres cavalls i ponis de les Activitats Garrotxa que organitzem són animals que cuidem amb molt d’amor a les nostres instal·lacions. Fem activitats amb ells sempre amb una perspectiva de sostenibilitat i de respecte amb les seves necessitats.

Què més us podem dir? Des del nostre càmping de La Garrotxa us desitgem un bon Dia Mundial de la Natura per gaudir dels espais naturals i participar a les activitats que celebren lo maco que és el nostre planeta.