Els càmpings Garrotxa acaben l’estiu amb una alta ocupació

Els càmpings Garrotxa acaben l’estiu amb una alta ocupació

La zona volcànica de Girona, tan única dins de la península ibèrica, ha estat un gran reclam turístic aquest estiu. A més d’una zona de trobada amb la naturalesa, la Garrotxa permet gaudir de la calma i sortir de l’enrenou diari de la ciutat per això els càmpings Garrotxa acaben l’estiu amb una alta ocupació.

Així ho constaten les xifres que del tancament a l’estiu del 2019 amb un 71% d’ocupació, un 92% si només es tenen en compte els càmpings. Des de l’oficina de Turisme Garrotxa es destaca que la xifra sigui positiva i beneficiosa per a la comarca amb un bon nombre de turistes recurrents però també nous visitants que descobreixen una nova forma d’estiuejar gràcies als diferents serveis com els càmpings, les activitats a la garrotxa, i la natura que fan d’aquest lloc un enclavament únic per a estar amb la família i amics.

Els espais naturals i urbans de la comarca han disposat d’un nombre de turistes constant al llarg dels mesos estivals, aconseguint en els mesos de temporada alta nivells d’ocupació per sobre del 70% de la seva oferta.

Aquest increment de visitants aporta una bona salut econòmica de la comarca. Això suposa un increment de llocs de treball per a la zona i un increment de l’activitat comercial de la zona.

El 92% d’ocupació, xifres que aconsegueixen els Càmpings a la Garrotxa més reconeguts pels visitants recurrents com a Càmping Lava, és en la seva majoria un turisme familiar, solen ser de 4 membres (pares, mares, més fills) que pretenen allunyar-se del mundanal soroll que tenen les ciutats i de la superpoblació que pateix la costa catalana durant aquests mesos.

Aquesta bona època per als càmpings no és tampoc un mal període per a les cases rurals l’ocupació de les quals ascendeix al 85%, molt seguit dels apartaments turístics al 83%.

Aquestes dades generals del parc natural de la Garrotxa ha contagiat a la resta de les comarques de Girona en la qual l’evolució del turisme ha estat molt similar.

El perfil dels turistes en càmpings de la Garrotxa

Durant tot els mesos d’estiu, però principalment el mes d’agost, l’ocupació va aconseguir el seu màxim punt fregant el 100%.  Els càmpings Garrotxa acaben l’estiu amb una alta ocupació, superant el 80% en la xifra general de visitants.

La comarca es veu impulsada pel clima, l’època de l’any, les vacances i això ho nota el comerç. Un dels grans impulsos de la zona, és la gastronomia, que ajuden la promoció de localitats com Olot.

Més de la meitat del turisme a la zona és català. Tant de la província de Barcelona, Tarragona i Girona, províncies actives a l’hora de viatjar a veure la Fageda d’a Jordà; i un 27% són Europeus, principalment de França, Països Baixos, Regne Unit i Bèlgica.
Aquest tipus de perfil estranger és el que més augmenta durant aquests mesos, i el percentatge puja cada any, signes molt representatius de la qualitat de la zona.

A més, les famílies continuen sent les principals visites de la zona, sobretot durant aquests mesos calorosos, quan el paisatge, la tranquil·litat, el tracte amb la natura, són els motius pels quals pares i petits prefereixen passar uns dies allunyats de les ciutats.

Les diferents activitats converteixen a la zona en un lloc perfecte perquè els nens juguin i es diverteixin amb activitats a la Garrotxa, a més d’aprendre un altre tipus d’oci i cultura, acostant-se més a la vida en una granja, i ajuda a mantenir el contacte amb la naturalesa.

L’altre perfil molt típic és el de parelles, gaudint de dies de natura. Un bon grau d’intimitat ajuda i afavoreix al fet que les relacions humanes prosperin i puguin sentir aquesta necessitat pròpia de qualsevol relació d’allunyar-se de l’algaravia i de la multitud per a connectar amb la natura.

Els grups d’amics també aprofiten aquest tipus de turisme, ja que els càmpings compten amb nombrosos espais per a poder gaudir en grup, igual que la solitud que ofereixen les cases rurals. Aquest tipus de grups també sol gaudir de la naturalesa mitjançant excursions esportives.

Llargues caminades esportives tenen un gran valor avui dia gràcies a l’increment per la passió per l’esport que està experimentant la societat actual.
Un 45% de les persones pernocten a la Garrotxa en els diferents càmpings com a Càmping Lava.