Els Volcans de la Garrotxa proper a Camping Lava, Descobreix la seva mágia

Els Volcans de la Garrotxa proper a Camping Lava, Descobreix la seva mágia

Com ja sabeu, el nostre càmping està situat a La Garrotxa, terra de serenitat, bon ambient i sobretot paisatges màgics plens d’història i volcans. Els Volcans de la Garrotxa proper a Camping Lava hi es un Parc Natural dels més destacables relleus volcànics de tota la península Ibèrica.

Com a comarca prepirenaica, està envoltada i creada sobre un relleu magnífic! La Garrotxa és una terra de natura, varietat de vegetació i fauna ben diversa. A més, no només té pes la seva vegetació. El seu patrimoni cultural té un valor incalculable, des de ermites romàniques fins a pobles medievals. Si vols pernoctar uns dies, en camping lava tenim la soluciò

Per això mateix, si us agrada caminar, les excursions, la natura, els petits pobles amb molta màgia i la tranquil·litat, aquest és el teu lloc.

Amb més de 10 cràters, 20 colades de lava i 40 cons volcànics és un paisatge ple de color i flora.

Envoltat tant de mar com de muntanya, és un paisatge atractiu i relaxant que et convida a descobrir en tots els petits racons de la comarca. A continuació us guiaré per aquests esplèndids punts de La Garrotxa amb l’esperança de despertar en vosaltres l’interès que aquest paisatge mereix.

Tenim el nucli antic de Santa Pau, un poble medieval que et proporciona unes vistes panoràmiques de la Vall del Ser. Podràs visitar el seu Castell (que data del segle XII i XIV), d’una plaça porticada, també anomenada Firal dels Bous, que és un antic recinte pels mercats. A més podràs gaudir de les visites a l’església gòtica de Santa Maria, que ofereix un mirador a la Vall del Ser. Com a esdeveniments, tenim al mes de Gener la Fira del Frijol, una celebració on s’utilitza el producte típic de la terra amb sucre (Fesxup). Una festa d’allò més divertida i dolça!

Molt a prop trobem Olot i el seu volcà, el Montsacopa, amb 120 metres de diàmetre i 12 de profunditat, que et permeten veure unes vistes panoràmiques de La Garrotxa. El volcà, que es troba al centre de la ciutat, va ser durant la Guerra del Francès un punt estratègic, ja que té una gran visibilitat.

A la zona trobem també el Volcà del Croscat, amb un paisatge lunar, de colors vermellosos, entre Santa Pau i Olot. Va ser durant 25 anys una explotació de guix, per la seva riquesa en aquest material i és per això mateix que avui dia podem veure la seva escalonada. Com un dels volcans més grans de la Península, és digne de visitar, per això és molt recomanable fer una excursió a peu per poder admirar la seva bellesa.

Un dels punts d’interès més visitats és el volcà de Santa Margarida, al municipi de Santa Pau. L’emblemàtic volcà va entrar en erupció fa 11.000 anys i té una altitud de 700 metres. La boca d’aquest volcà inactiu avui dia té una gran vegetació, a causa dels milers d’anys que no entra en erupció. No només captiva per la seva increïble vegetació, sinó per les seves vistes i la seva església d’origen romànic al mig de l’esplanada.

Et recomanem com activitat la visita a aquest meravellós cràter, és una experiència única i inoblidable.

Per últim i per finalitzar aquesta petita ruta de llocs emblemàtics us parlem de Castellfollit de la Roca, un pobre de gran altitud (296 m) que es troba sobre una paret basàltica, conseqüència de l’acció erosiva dels rius propers, el Fluvià i el Toronell. Amb una extensió d’un quilòmetre quadrat, és un dels municipis més diminuts de Catalunya! Es pot visitar el seu campanar, que ens ofereix les vistes espectaculars.

Per això mateix recomanem una acampada per a gaudir els Volcans de la Garrotxa proper a Camping Lava amb activitats per la garrotxa on gauidan amb els mes petits, amb unes instal·lacions preparades per a la màxima comoditat, un ambient relaxant i envoltat d’aquesta magnífica terra que no oblidaràs mai.