Els volcans de la Garrotxa

Els volcans de la Garrotxa

En el següent article, des de Càmping Lava ens agradaria compartir amb tu informació relacionada amb els volcans de la Garrotxa i les seves curiositats. A més, et convidem a visitar el meravellós entorn que ens envolta: el parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa.

Un volcà és una muntanya formada per una ruptura a l’escorça terrestre i és per on s’expulsa el magma i altres elements. Això és causat pel moviment de les plaques tectòniques terrestres. Ja sigui perquè se separen creant obertures per les quals deixa fluir el magma, o bé perquè llisquen una a sobre de l’altra.

Aquest fenomen es dona a partir d’un escalfament del magma de l’interior de la Terra, que busca una escapatòria i acaba per sortir a l’exterior a través del volcà.

Els volcans de la Garrotxa i les seves curiositats

Cap de setmana a la Garrotxa al

Els volcans s’originen de diferents maneres i es poden classificar pel tipus d’estructura o pel tipus d’erupció que presenten. Aquesta és la raó per la qual cap és igual.

Sabies que la majoria de volcans són al fons del mar? Actualment, hi ha uns 1500 volcans en actiu i la majoria es troben al fons de l’oceà.

Malgrat això, els volcans de la Garrotxa fa milions d’anys que són inactius. Cal destacar que un volcà es considera actiu si ha tingut algun tipus d’activitat en els darrers deu mil anys.

activitats amb cavalls

Quants volcans hi ha a la Garrotxa?

La Garrotxa és la zona volcànica més ben conservada de la Península, amb un valor geològic molt alt. A tota la zona protegida hi ha 30 volcans, i queden restes de 20 colades de laves basàltiques que es van desplaçar durant quilòmetres per la comarca. És a dir, un lloc ideal per visitar.

Els volcans que cal destacar són el volcà Montsacopa amb una altitud de 510 metres. El volcà Croscat ubicat al nord-oest del poble de Santa Pau amb una altitud de 786 metres. I el volcà de Santa Margarida ubicat també al municipi de Santa Pau amb una altitud de 682 metres, sent aquest últim un dels més populars a l’àrea. Perquè a l’interior del seu cràter refugia una ermita d’origen romànic. Tal com ja hem comentat anteriorment, tots ells porten milions d’anys inactius.

Una dada curiosa sobre els volcans de la Garrotxa, és que l’últim volcà que erupciono va ser el volcà Croscat, fa aproximadament tretze mil anys.

Volcans de la Garrotxa

Activitats amb nens a la Garrotxa

El parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa té prop de trenta itineraris de rutes al voltant dels volcans de la Garrotxa. A la zona també s’ofereix una gran varietat d’activitats per a totes les edats. Al web oficial d’Activitats Garrotxa i Lava Parc disposes de tota l’oferta d’activitats disponibles al millor preu.

Ara que saps una mica més sobre els volcans i on visitar-los. Càmping Lava t’anima a visitar i explorar l’espectacular paisatge volcànic on ens situem.