Ja venen els Reis!

Ja venen els Reis!

Aquest 5 de gener, els reis mags passaran pel Càmping Lava, una nit màgica que no pots perdre’t. Però, sabem realment d’on ve aquesta tradició? Comencem pel principi…

Aquesta festa cristiana, dita l’epifania del senyor, apareix únicament a l’evangeli de Sant Mateu i s’esmenta als Mags d’Orient, i no es parla del nombre que es composen, ni que fossin homes, sinó del lliurament de tres regals. I encara que la paraula mag s’atribueix a un concepte místic, no és del tot veritat, el terme real, s’atribueix a mestres o savis en alguna matèria.

A la tradició occidental, Melchor, Gaspar i Baltasar representen tres races i tres edats. Melchor, un ancià de barba i rostre blanc. Gaspar, barba pèl-roja i rostre més fosc, amb una edat intermitja. I Baltasar més jove i de raça negra.

Els noms de Melchor, Gaspar i Baltasar, apareixen per primera vegada en el segle V en dos textos, el primer “Excerpta latina barbari”, en el qual són anomenats Melichior, Gathaspa i Bithisarea i en l’Evangeli armeni de la infància, on se’ls diu Balthazar, Melkon i Gaspard.

D’altra banda, al 2012, el papa Benet, va originar un gran escàndol al assegurar que els Reis Mags probablement no venien d’Orient, sinó de Tartessos, una zona entre Huelva, Cadis i Sevilla.

Una llegenda explica que, després de la resurrecció de Jesús, l’apòstol Tomàs els va trobar a Saba on van ser batejats i consagrats bisbes. Després van ser martiritzats l’any 70 i dipositats al mateix sarcòfag. Les restes van ser portades a Constantinoble per Santa Elena.

A Itàlia, Espanya i els països hispanoparlants, existeix la tradició que els reis porten regals als nens en record al nen Jesús. Els lliuren misteriosament, amb ajuda de camells i patges, durant la matinada del 5 al 6 de gener, i és complicat saber quan va començar aquesta tradició dels regals.

Vine a passar amb nosaltres la nit de reis, i a més si aprofites la promoció de reis, et regalen una nit més gratis.