L’origen del Halloween

L’origen del Halloween

Al Càmping Lava ens encanta preparar moltes festes i que vingueu a gaudir de totes elles. Per això, aquest Halloween no podia ser diferent. Aquest any hem organitzat una festa de por per passar un gran Halloween. Però volem explicar-te d’on ve aquesta tradició, una festa americana però que cada vegada se celebra en més països.

Coneixent més la seva història

Aquesta festa pagana és d’origen cèltic i era coneguda com Samhain. Durant una nit es vestien amb pells d’animals que eren sacrificats per espantar als esperits dels morts que venien a la terra per barrejar-se amb els vius. Sempre es celebrava al final de totes les collites i del bon temps, coincidint amb l’any cèltic. Al ser l’inici del fred es pensava que els esperits tornaven per portar-se les ànimes amb ells.

Però perquè es celebra a EEUU si és una festa cèltica? Els irlandesos que van emigrar a Amèrica van portar aquesta festivitat, substituint les pells per disfresses referents als morts.

A la festa de Samhain, els celtes ja usaven carbó roent dins de naps buidats per guiar als esperits. Encara que ara es fa servir la carabassa, això ve d’una llegenda també estesa pels irlandesos al segle XIX. La Història de Jack O`Lantern explica que Jack va aconseguir enganyar al dimoni 2 vegades quan aquest volia la seva ànima. Quan Jack va morir va ser expulsat del cel pels seus centenars de pecats i el dimoni, li va recordar que no podia posseir la seva ànima i el va expulsar llançant-li unes brases que cremarien eternament, les va introduir en un nap per il·luminar el seu camí a la terra. Avui dia s’ha substituït els naps per les carabasses, a causa d’un excedent de carabasses que hi havia al país al segle XIX, la seva facilitat de netejar i tallar ho van convertir en un símbol per mantenir al diable allunyat.

 

Ara que coneixes una mica més aquesta tradició, vine a gaudir-la amb nosaltres.

T’esperem la nit més terrorífica de l’any.