Parlem amb… Marta Nogué

Parlem amb… Marta Nogué

La Marta Nogué forma part dels membres de l’equip que gestiona el Càmping Lava,  situat dins el parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa, entre La Fageda d’en Jordà i Santa Pau. Hem parlat amb ella per conèixer una mica millor la part humana que hi ha darrere d’aquesta empresa familiar ubicada a aquest entorn tan fascinant de la Garrotxa.

El Càmping Lava va obrir les seves portes la Setmana Santa del 1992, impulsat per la iniciativa emprenedora de la Teresa i el Joan, un matrimoni que va fundar el que avui dia és aquesta empresa formada pel Càmping Lava, el Parc Lava i les Activitats Garrotxa. Actualment són els seus fills Ivan i Lluis el que porten la gestió del Càmping amb les seves parelles. La Marta és la responsable de màrqueting del Càmping i les seves activitats,  i administra juntament amb l’Ivan la marca Ponis de la Garrotxa.

El que fa especial al Càmping Lava és precisament aquest esperit familiar que es respira només arribar-hi, i que la Marta defineix molt bé quan diu “considerem el càmping com el jardí de casa nostra; això fa que la gent s’hi pugui sentir tan a gust. Ens agrada rebre els nostres clients com els amics quan venen a casa, fent que puguin gaudir d’un espai i un entorn immillorable dins el parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa”. Aquesta filosofia empresarial té uns resultats immediats: “els nostres clients venen per primera vegada per la gran diversitat de serveis que realitzem i una vegada ens coneixen queden meravellats per l’entorn i la situació i el tracte rebut i la gran majoria tornen a passar uns dies al càmping.

La ubicació del Càmping Lava és privilegiada: prop del volcà Croscat i al peu del volcà Santa Margarida. Està obert tot l’any – tot i que a la primavera i la tardor rep més afluència de visitants- i ofereix tres opcions: bungalows, acampada i zona caravanes i   autocaravanes.  Hi ha 19 bungalows de fusta totalment equipats, respectant l’espai natural i la privacitat,  ubicats en una gredera natural formada per l’erupció del Croscat. En breu hi ha previst inaugurar uns de nous equipats amb tot tipus de comoditats i prestacions per fer de les estades dels visitants una experiència única i relaxant.

La zona parcel·lada de caravanes i autocaravanes disposa de corrent elèctrica, parcel·les d’uns 70m2 amb arbres i gespa natural. La zona d’acampada lliure està situada a la falda de la muntanya,  dins una zona arbrada amb gespa natural. Actualment s’ha afegit un espai més de lavabos i una zona de vuit bungalows nous.

Un dels atractius del Càmping Lava són les seves activitats, i la Marta ho té claríssim quan afirma “al nostre càmping l’avorriment no és una opció”.  Allà organitzen activitats turístiques per a totes les edats i condicions per tal que tothom pugui conèixer la comarca:  hípica i ponis, trenet, carruatges, zona infantil, granja educativa…  El trenet que visita els volcans i la gredera és una rèplica de l’antic tren Olot-Girona, i els carruatges imiten les antigues diligències de la comarca. Els campistes gaudeixen d’un descompte per totes les ACTIVITATS GARROTXA que organitzen, tot i que la Marta assegura que “els nostres clients estrella són els nens, per això la granja i els ponis és un dels serveis més sol·licitats i alhora amb el que més gaudim”.

Pel que fa a les excursions al LAVA PARC, els campistes poden visitar la zona volcànica de La Garrotxa a peu i com a novetat hi ha un bicicarril que enllaça els volcans i La Fageda d’en Jordà per la via verda d’Olot.  En funció de les estacions i la climatologia, hi ha també els gorgs on banyar-se a l’estiu, rutes de senderisme, la gastronomia del cuina volcànica i per sobre de tot la connexió íntima amb la natura.

Amb les gairebé tres dècades en funcionament i milers de clients de tot arreu, la Marta encara recorda “la visita d’un client que feia la volta el món en un ase, va ser tota una experiència poder parlar amb aquest home i escoltar la seva aventura”. Conscients de la importància de les emocions i les experiències personals, van decidir crear l’espai “Moments”, un dels espais més espirituals; tot i treballant, significa un moment de desconnexió i relax.

Per l’equip del CÀMPING LAVA, afirma la Marta, tot l’any és especial, “però quan tornem de nadal i ens posem a preparar la temporada següent és quan més gaudim de la nostra feina” per tenir-ho tot a punt de cara als nous clients. A la Marta encara li crida l’atenció “el canvi entre l’arribada i la sortida dels nostres clients”. I es que ens la creiem quan ens explica que els clients arriben a la recepció arrossegant els seus problemes quotidians, “i quan ens tornen a visitar per la sortida ens sorprèn el seu somriure i relax, sobretot el dels nens que han pogut gaudir de la seva estada i dels seus familiars”.