Precaucions: Tempesta i caravana

Precaucions: Tempesta i caravana

Comença a fer fred, però per a moltes persones la tardor és una de les èpoques més boniques per anar de càmping. El paisatge en molts llocs, entre ells la Garrotxa, és màgic en aquesta època. Encara que hem de tenir precaució amb les tempestes que comencen a produir-se durant l’inici de la tardor. T’expliquem alguns aspectes a tenir en compte si et trobes amb una tempesta a la carretera o al càmping.

Realment el que un vehicle sigui un protector a una tempesta, és l’efecte de “Gàbia de Faraday” a causa de la seva construcció. Això es produeix quan existeix un objecte conductor buit, l’electricitat només circula per la seva superfície, i no per l’interior. D’aquesta manera, tot el que està dins queda protegit d’aquesta corrent elèctrica i no li afecta. Això és així quan la caravana tingui cobertura metàl·lica i no de polièster com proliferen als últims anys.

L’estructura metàl·lica d’una caravana, encara que tingui finestres, protegeix elèctricament el que hi ha en el seu interior. És important, no entrar en contacte amb l’exterior, ni tocar elements metàl·lics que puguin estar en contacte amb la xapa exterior.

En quant estar protegits pels pneumàtics, és així, però per a petites tensions de 220 V. Per a tensions de milers de volts, en cas de caure un llamp sobre la caravana, la petita distància que hi ha entre el terra i les rodes o el xassís, us salvaria mitjançant arcs voltaics. A més, quan estas acampant sols tenir baixades les potes pel que farien contacte a la terra, tret que portin aïllants o utilitzis tacs de fusta com a suport.

Tanca portes i finestres evitaràs que circuli aire molt propici per al llamp. Podria entrar a l’interior i afectar-nos. A més, et recordem que:

  • -Si la tempesta és forta aparta tot tipus d’objectes que tinguis a l’exterior. Poden afectar a l’estructura de la teva caravana,i a la gent i la resta de caravanes o autocaravanes que tinguis al teu al voltant.
  • Si tens tendals oberts, recollir-los és l’opció més assenyada.
  • Desconnecta els fusibles. En interrompre aquesta connexió evitem que pugui haver-hi una sobrecàrrega en la caravana o autocaravana. D’aquesta forma el que aconseguim és protegir el sistema elèctric del vehicle.
  • En el cas que es tingui antena de televisió, desconnecta-la.

 

font: Soycaravanista.es