Punts turístics a la Garrotxa

Punts turístics a la Garrotxa

La Garrotxa és una de les comarques catalanes favorites pels turistes que els hi agrada la natura, l’esport, els animals, entre altres. És un dels territoris més verds i fèrtils de Catalunya. Compta amb un paisatge únic i meravellós, un paradís per tots aquells que els hi agrada el senderisme, els que volen conèixer pobles autèntics que et traslladen a altres èpoques, els amants dels volcans i els boscos més màgics… Continueu llegint l’article si voleu descobrir els punts turístics amb més encant de la Garrotxa!

LA FAGEDA D’EN JORDÀ

Comencem amb la més popular i més fascinant, la Fageda d’en Jordà.

Aquesta preciosa fageda ha crescut en les bugades del Volcà Croscat. La visita és especialment memorable a la tardor quan les fulles es posen de color groc i et sents com si estiguessis en un bosc encantat.

És única i excepcional perquè està situada sobre una bugada refredada de lava procedent del volcà del Croscat i per situar-se en un terreny pla, a 550 m (una altitud baixa i poc freqüent per a les fagedes de la península Ibèrica). A més, la fageda està envoltada per 21 dels volcans que hi ha a la comarca de la Garrotxa.

Des del nostre càmping a la Garrotxa, Càmping Lava, oferim passejades amb carruatge!

VOLCÀ CROSCAT

D’aquest volcà surt una bugada de lava d’uns sis quilòmetres de longitud i és el més jove de la comarca! Va tenir dues erupcions, la primera i més gran fa 17.000 anys, i la segona fa 11.500 anys. L’emissió de laves fluides i una sèrie d’explosions de violència moderada van donar lloc a un cràter en forma de ferradura d’uns 160 m d’alçada i un màxim de 600 m de llarg per 350 m d’amplada. A la zona més alta del cràter hi ha les restes d’una antiga torre de defensa, que ara és una torre de comunicacions.

El nostre càmping ofereix una visita en carrilet, una reproducció de l’antic tren que anava a Olot – Girona, perquè podeu apreciar aquest magnífic volcà.

VOLCÀ SANTA DE MARGARIDA

Una de les millors visites que es pot fer durant un viatge a la Garrotxa és visitar el Volcà de Santa Margarida, un preciós cràter cobert per un bosc de castanyers i amb una ermita medieval dins del mateix cràter. Hi ha un pàrquing als voltants d’aquest volcà des d’on una curta pujada a la caldera i després una baixada al cràter us portarà ràpidament a aquest lloc únic.

OLOT

Olot és un municipi de Catalunya, capital de la comarca de la Garrotxa, situat entre el riu Fluvià i la riera de Riudaura i envoltada per les serres de Sant Valentí, Aiguanegra, l’altiplà de Batet, Marboleny i Sant Valentí de la Pinya.

Aquesta ciutat és coneguda pel seu interès natural i per trobar-se envoltada pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Un dels atractius turístics d’Olot és la seva gastronomia, l’anomenada “cuina volcànica”. Una de les receptes més conegudes són les patates d’Olot.

BESALÚ

Un dels pobles més importants de la comarca es Besalú, ‘la vila jueva’,  va ser seu d’un important comtat independent. Compta amb un conjunt historicoartístic medieval considerat com un dels millors conservats de Catalunya. Formen part d’aquest conjunt l’antiga església del monestir de Sant Pere del segle XII.

El Miqvé o casa de banys rituals de Besalú és, juntament amb el de Girona, l’únic recinte de banys jueus descobert fins ara en la península Ibèrica. Es tracta d’una casa de pedra amb volta de canó, típicament romànica, del segle XII.

El majestuós pont romànic sobre el riu Fluvià és un altre dels punts d’interès de Besalú, que juntament amb el de Barcelona, Ripoll i el de Girona, va veure el naixement de la nació catalana.

SANTA PAU

A part del turístic Besalú, si en el teu viatge a la Garrotxa vols conèixer un poble molt autèntic per on quan passis realment et sentiràs traslladat a l’època medieval, has de visitar Santa Pau.

Es tracta d’un poble emmurallat del segle XIII que es va construir a partir d’un castell.

Aquest és el cor del parc natural de la Garrotxa, és el poble més ric en fenòmens volcànics.

El poble conserva l’interessantíssim recinte de la vila vella, amb una fisonomia i unes característiques medievals molt marcades. Destaca la plaça Major o Firal dels Bous.

El nostre càmping es troba aquí i si ús interessa visitar la Garrotxa, nosaltres us farem de guia. Us animeu?