Santa Pau, un poble medieval al cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Els pobles són un testimoni del pas del temps, i a la Garrotxa n’hi ha molt bones mostres, amb permís dels terratrèmols que van afectar la comarca els anys 1427 i 1428.

Des de l’època medieval fins a la contemporània, passant pel llegat jueu, el renaixement i el modernisme, els pobles de la Garrotxa tenen una història que cal conèixer, un passat que ha deixat uns testimonis de primer ordre.

La vila medieval de Santa Pau està situada al sud_est de la plana d’Olot, en ple Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, entre les serralades de St. Julià del Mont i Sta. Maria de Finestres.

El municipi de Santa Pau, el més ric i variat en fenòmens volcànics de tot el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, té punts d’interès especial com el volcà de Santa Margarida, el volcà Croscat o la Fageda d’en Jordà, un bosc que, en qualsevol època i circumstància la seva bellesa ofereix nous matisos.

El poble conserva l’interessantíssim recinte de la vila vella, amb una fesomia i unes característiques medievals molt marcades. Destaca la plaça Major o Firal dels Bous: una plaça porxada de perfil irregular i arcs desiguals, que té una innegable personalitat, i que es disposa a l’entorn del castell, un edifici gran, compacte i robust que s’aixeca al punt més alt del poble de Santa Pau.

Destaca també la sòbria església de Santa Maria i tot el grup de carrerons estrets, amb angles sobtats i descensos pronunciats, que desemboquen al Portal del Mar.

 

També et podem oferir:

  • Lava Parc
  • Carruatges de la Fageda
  • Ponis de la Garrotxa
  • Passejades a cavall
  • Granja