Un curiós company d’acampada: el Pit-Roig

Un curiós company d’acampada: el Pit-Roig

De fisonomia amable i caràcter simpàtic, vola pels boscos de La Garrotxa un ocell que destaca per la seva familiaritat: el Pit-Roig. Fàcil d’identificar pel seu escot de color vermell viu, aleteja entre les fulles seques a la recerca de cucs i insectes del bosc.

És un ocell petit però ple d’energia per acompanyar a les famílies i amics que visiten el Càmping Lava. En ell, el roig és un senyal d’alarma que desplega amb actitud d’intimidació per evitar amenaces i lluites. Té el plomatge del cap i esquena de color marró. La resta de les parts inferiors són de color blanc, i els flancs, de marró clar. Amb el seu cant, els mascles fan respectar el seu territori a la resta dels de la seva espècie. Les femelles piulen només a l’hivern per defensar també el seu territori propi abans d’arribar a la lluita.

A la recta final de la època hivernal, les donzelles Pit-Roges comencen a flirtejar per trobar parella amb els mascles que millor canten a La Fageda d’en Jordà. Un cop aparellades, construeixen el seu niu amb herbes, fulles seques i molsa en els forats dels arbres. Posa d’abril a juny de tres a sis ous blancs, amb petits puntets vermellosos que incuba ella sola entre tretze i catorze dies. Els pares alimenten als pollets que neixen i que acostumen a ser dos cries.

Si vols descobrir l’habitat natural del Pit-Roig i la riquesa ornitològica de La Garrotxa, el Càmping Lava és la teva propera parada!