La Vall d’en Bas

El municipi de la Vall d’en Bas conforma una magnífica unitat geogràfica i paisatgística.

Serrats, carenes encinglerades com les de Cabrera dels Llancers, de Freixaneda o el Puigsacalm, envolten prats i boscos de faigs, alzines i roures fins arribar a la plana d’en Bas. Una plana que posseeix un dels sòls més fèrtils de tot Catalunya. Mentrestant, una munió de rieres i rierols solquen la plana abocant les seves aigües al riu Fluvià, després que aquest s’hagi format en saltar dels cims de Falgars.

El Puigsacalm i el massís de Santa Magdalena formen una de les siluetes més característiques de l’entorn. Des dels seus cim es pot gaudir de magnífiques panoràmiques sobre bona part de Catalunya.

La concentració de terres agràries entre els pagesos de la vall -concentració parcel·lària- i la creació de la cooperativa d’agricultors, a principis dels anys 70, van donar un notable impuls a l’activitat agrícola de la zona, i van dibuixar l’actual traçat de carreteres que comuniquen els diversos nuclis de població i veïnats.

Però la Vall d’en Bas també és història, essent terra de remences. El municipi encara conserva la masia on va néixer el cabdill dels pagesos Francesc de Verntallat. En record del moviment remença, cada any s’organitza la marxa cicloturista Terra de Remences, la més concorreguda de tot Catalunya.

La Vall d’en Bas disposa de dos nuclis catalogats com a conjunts històrics-artístics: la Vila del Mallol, ubicada sobre un turó i que fou durant segles la capital administrativa del vescomtat de Bas, i el nucli d’Hostalets d’en Bas, el qual té el seu origen en uns hostals situats al peu de l’antic camí ral que anava d’Olot a Vic.

També et podem oferir:

  • Lava Parc
  • Carruatges de la Fageda
  • Ponis de la Garrotxa
  • Passejades a cavall
  • Granja